Uncategorized

Laat los en gun jezelf een “Mindful” Kerst

Hallo schoonheden 💋

Het is maar al te gemakkelijk om Kerstmis aan je voorbij te laten gaan zonder echt van de magie te genieten en te waarderen. Alles leidt naar die ene speciale dag, en dan is het in een oogwenk verdwenen, verdwenen tot volgend jaar.

Alle stress over winkelen, wel of geen kaarten versturen, koken en wat te dragen voor het kerstfeest. En dan voel je je ziek van de seizoensgebonden verkoudheid en terwijl je probeert om die deadlines aan het einde van het jaar te halen.

In plaats van echt te genieten van Kerstmis, leven we buiten het moment, verloren in het doen van het volgende belangrijke ding om ons voor te bereiden op de grote dag. En dan wordt er nagedacht over wat het nieuwe jaar zal brengen: zal ik meer gaan verdienen, zal mijn baan veilig zijn, zullen de kinderen hun cijfers halen, zal oma het nog een jaar halen!

Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het wordt om die kinderlijke magie met Kerstmis opnieuw aan te wakkeren, om van elke stap van het seizoen te genieten.

Maar hey, Kerstmis is voor kinderen, toch?

Fout. Het is ook voor jou, hoe oud je ook bent.

Dus als we door de feestelijke periode gaan, neem dan de tijd om die magie opnieuw op te wekken. Doe een stap achteruit en stap uit die trein die je zo snel door Kerstmis sleept dat je nauwelijks tijd hebt om te gaan zitten, neem de tijd om wel even te gaan zitten en te genieten van dit prachtige seizoen.

Draai elke ochtend kerstliedjes, kus je partner onder de maretak, maak een wandeling, koop iets dat je altijd al wilde hebben en kruip lekker onder een dekentje bij de (digitale) open haard en vergeet je werk.

Door kleine, eenvoudige, kerstachtige dingen te doen, creëer je een sneeuwbaleffect dat snel snelheid verzamelt en je goed onderdompelt in de magie van Kerstmis.

Kerstmis is niet alleen 25 december; de dag dat je iedereen laat glimlachen en ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. Het zou een maand waard moeten zijn om de geest thuis te brengen van alle stress, ups en downs van het jaar, angsten, onzekerheden en probleempjes.

Haal diep adem en geniet met volle teugen van Kerstmis. En weet dit: alles zal een natuurlijke manier hebben om zichzelf in het nieuwe jaar uit te werken, ongeacht hoeveel je zorgen je er over maakt.

Dus laat het allemaal gaan, wees in het moment en ik wens je een vrolijke “Mindful” kerst

Nathelie x

Photo credits: Inspo via Pinterest

Filed under: Uncategorized