Geen categorie

GEHOORD OVER GEZICHTSROLLERS? HIER LEES JE ALLES WAT JE MOET WETEN OM TE BEGINNEN

Inspo by Pinterest

Hallo schoonheden🌹

Je hebt ze vast en zeker voorbij zien komen? Je hoeft maar even over Instagram te scrollen. De roze of groene “gezichtsgereedschap” welke kunstzinnig wordt weergegeven of het wordt gebruikt door iemand die het over haar gezicht rolt.

Mocht je het nog niet hebben geraden hebt door mijn ietwat vage beschrijving, ik heb het over gezichtsrollers. Ze zijn geintroductuceerd in de wereldwijde huidverzorgingsgemeenschap dankzij explosie in populariteit van Koreaanse huidverzorging. Bij MNDFL Moment zijn wij ook fan en ik gebruik ze graag.

In deze blog bespreek ik welke soorten beschikbare rollers er zijn, de voordelen en hoe ze het beste kunnen worden gebruikt voor maximale resultaat.

WAT ZIJN GEZICHTSROLLERS

Gezichtsrollers zijn miniatuur verfachtige rollers voor de huid en zijn meestal gemaakt van (edel)steen.  De rollen worden al sinds de 17e eeuw gebruikt voor schoonheidsbehandelingen.

Hoewel elke steen dezelfde voordelen biedt, worden de verschillende stenen verondersteld extra metafysische voordelen te bieden. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor gezicht rollers zijn Jade, Rozenkwarts, Amethist en Obsidiaan.

Het type gezichtsroller dat je kiest, is afhankelijk zijn van jouw huidtype, net zoals je producten kiest. Omdat elk type kristal unieke verschillende voordelen biedt.

VOORDELEN VAN GEZICHTSROLLERS

Ze verbeteren de bloedsomloop en helpen om verzorgingsproducten dieper in de huid te laten doordringen.
Gezichtsrollers verminderen de zwellingen rondom de ogen die wallen en rimpels veroorzaken.
Helpt stimuleert de gezichtsspieren wat zorgt voor stressvermindering en het zorgt voor drainage van de lymfe met afvalstoffen.
Ze hebben een ontstekingsremmende werking.
Het verhoogt de zuurstoftoevoer, wat zorgt voor een meer stralende huid, het verbeteren van de teint.

SOORTEN GEZICHTSROLLERS

JADE GEZICHTSROLLER

Inspo by Pinterest

Jade staat in de traditionele Chinese geneeskunde bekend als de steen van schoonheid en jeugd. Zo zou jade ook rust en innerlijke harmonie brengen en zodoende ontstressen. Jade blijft ook koel aanvoelen, dus de aanraking van de roller met de huid, kalmeert de onrustige huid en sluit de porien

Omdat Jade een hardere steen is, biedt het meer weerstand, dus het wordt het best gebruikt voor  contouren en het liften van het gezicht. Deze rollende beweging helpt de vorming van collageen en elastine in de huid te verhogen en fijne lijntjes te verminderen.

ROZENKWARTS GEZICHTSROLLER

Inspo by Pinterest

Rozenkwarts staat bekend als de ‘liefdessteen’ en wordt verondersteld spanningen en negatieve emoties te verminderen.  Rozenkwarts heeft ook ‘anti-age’ eigenschappen en zou ook helpen tegen rimpelvorming.

Rozenkwarts heeft een zuiverende, kalmerende en reinigende werking. Deze werkt fijn als je een gevoelige huid hebt. Het helpt ontstekingen in de huid te verminderen, denk aan huidaandoeningen zoals rosacea.

AMETHIST GEZICHTSROLLER


bron: .krystleknightjewellery

Amethist is zeldzamer dan Jade of Rozenkwarts en heeft de reputatie de huid te zuiveren. Net als rozenkwarts kalmeert het ook ontstekingen, vernauwt poriën en stimuleert de bloedtoevoer naar de huid, waardoor het genezen van de huid wordt bevordert.

OBSIDIAAN GEZICHTSROLLER

Deze diepzwarte steen heeft ontgiftende eigenschappen waardoor hij spanning vermindert en afvalstoffen afscheidt. Het werkt door onzuiverheden te verwijderen, die kunnen helpen bij het voorkomen van puistjes.

Zwarte obsidiaan minimaliseert ook poriën, voorkomt uitbraken en vermindert ontstekingen zoals psoriasis en eczeem.

HOE GEBRUIK JE DE GEZICHTSROLLER

Om de bloedcirculatie te bevorderen wordt aangeraden de jaderoller te bewaren in de koelkast zodat hij koud is als hij aangebracht wordt op de huid. Maar dit hoeft niet. Als je een goede steen hebt dan blijven ze koel.  

Gebruik de grote roller en start op de kin en rol steeds vanuit het midden van het gezicht 3 keer richting het oor.
Draai de roller om en gebruik de kleine roller onder het oog en onder de wenkbrauw. Beweeg de roller vanaf de neus richting het oor. Tussen de wenkbrauwen beweeg je de roller omhoog richting de haargrens.
Draai de roller weer om en gebruik voor het voorhoofd de grote roller en beweeg vanuit het midden richting de zijkant van het voorhoofd.
De hals behandel je door met de grote roller vanaf de kaakrand richting het sleutelbeen te bewegen.

Stappen voor het gebruik van een Gezichtsroller 

Met dank aan Shiffa Beauty

DE GEZICHTSROLLER REINIGEN

Maak de roller voorzichtig schoon met een zachte doek en een lauwwarm water en droog met een andere zachte doek. Gebruik geen zeep of een sopje, anders kan dit leiden tot schade.

WELKE GEZICHTSROLLER IS HET BESTE VOOR JOU?

Het hangt er van af. Als je gelooft in de metafysische eigenschappen van kristallen, moet je kiezen welke steen het beste werkt voor jouw behoeften. Voor wallen in het gezicht en als je jouw gezicht wilt contouren, is een Jade-roller het beste voor je. Als je vlekken en ontstekingen hebt, is rozenkwarts misschien het beste voor jou. Luister je naar je intuitie, kies de steen waarnaar je wordt getrokken.

Heb je in het verleden een roller gebruikt of maak je er nu gebruik van? Heb jij resultaten opgemerkt? Laat het me weten in de reacties hieronder, ik hoor graag van je.

Nathelie x