Uncategorized

Geef je huid rondom je ogen wat liefde

Hallo schoonheden🌹

Onze ogen zijn de toegangspoort tot de ziel en de huid daarom heen is super delicaat. Naarmate we ouder worden, verandert de huid rond de ogen. Of dat nu donkere kringen, nieuwe fijne of diepere lijnen of zelfs verkleuring zijn, er is niets om je voor te schamen!

Ik begrijp de wens om ‘voor altijd jong ‘ te blijven, maar laten we deze veranderingen omarmen en een manier bedenken waarop we gracieus en mooi kunnen verouderen. Hoewel verandering onvermijdelijk is, zijn er veel dingen die je kunt doen om vroegtijdige veroudering rond de ogen te voorkomen, en ik wil alle tips en trucs bespreken! Dus blijf lezen als je klaar bent om de huid rondom je ogen goed te verzorgen.

Gebruik producten die speciaal voor de ogen zijn samengesteld

Oke, dit is iets wat toch vaak voorkomt en kan een enorme “gamechanger”`zijn als het gaat om het verzorgen van de ogen.

Wanneer je serums en vochtinbrengende crèmes rond de ogen gebruikt, kan je de huid zelfs nog dunner maken omdat deze zo delicaat is. Deze producten zijn meer dan waarschijnlijk niet gemaakt voor het gebied rond de ogen en kunnen zuren of ingrediënten bevatten die wonderen doen voor de rest van het gezicht, maar niet voor het gebied rond de ogen. Er wordt echt aangeraden om crèmes of serums te kiezen die zijn geformuleerd voor het gebied rond de ogen, omdat ze vaak veel zachter zijn en wees vooral voorzichtig zijn als je anti-verouderingsproducten gebruikt die retinoïden of andere zuren kunnen bevatten, die agressief en irriterend voor het kwetsbare gebied rond de ogen kunnen zijn. Tot zover de preek, sorry!

Wees SUPER lief

De oogzone is extra gevoelig en moet worden behandeld met uiterste TLC. Oogcrèmes verschillen van reguliere moisturizers en serums omdat ze super geconcentreerd zijn. Dus meestal is een hoeveelheid ter grootte van een erwt alles wat je nodig hebt voor beide ogen.

Omdat de huid rond de ogen zo delicaat is, wil je ervoor zorgen dat er weinig druk is. Er wordt aangeraden dat je je ringvinger gebruikt, omdat deze van nature de lichtste aanraking heeft en je niet teveel druk op de huid wilt uitoefenen.

DOEN

Tappen en / of masseren

Zachte massage en tappen zijn allebei geweldig. Je kunt de crème erin tappen, je kunt lichte, vegende bewegingen proberen, of je kunt het zelfs op een watje doen en het een paar minuten onder je ogen laten.

NIET DOEN

 Trekken aan je droge huid

Je wilt je huid onder je ogen niet oprekken. De huid onder het oog is van een andere structuur dan de rest van het gezicht; het is veel gevoeliger, dus als je merkt dat je huid echt beweegt wanneer je je crème erin wrijft, doe je het waarschijnlijk te hard. Wees lief.

Hoe je make-up verwijdert zegt eigenlijk al veel

Als je merkt dat je constant aan je ogen ‘trekt’ wanneer je je make-up verwijdert, is het tijd om te chillen en op zoek te gaan naar een nieuwe methode. Bij het gebruik van een reinigingsolie is het echt niet nodig om aan het gebied rondom je ogen te trekken. De olie is gemaakt om het product af te breken zodat het gemakkelijk kan worden verwijderd zonder te trekken.

Als het gaat om oogcrèmes, weet ik zeker dat we vergelijkbare #eyegoals hebben. Die zijn; om de fijne lijnen, donkere kringen en wallen op natuurlijke wijze te verminderen.  Er zijn genoeg plantaardige crèmes die vol zit met synergetische antioxidanten, peptiden en actieve extracten, wat betekent dat het helpt om het gebied rond de ogen helderder en steviger te maken. Of crèmes die donkere kringen oplicht met cafeïne uit koffie en groene thee. Om maar een voorbeeld op te noemen. Ik zou zeggen, vraag die ene collega, google….

Donkere kringen onder de ogen

Er zijn een paar redenen waarom je misschien donkere kringen onder de ogen hebt. Voor sommige mensen is dit genetisch. (Moi) Voor anderen is het te wijten aan veroudering, omdat de huid dunner wordt en minder in staat is om zuurstof te produceren. Om dit probleem te behandelen, is het eerste wat je moet doen uitzoeken wat jouw donkere kringen onder de ogen veroorzaakt. Ik raad je aan om elke dag zachtjes rond de ogen te masseren, Gua Sha, cuppen iets wat bij jouw routine past en een geweldige crème om te helpen bij de vorming van nieuwe collageen, het verminderen van de fijne lijnen. Wees ondertussen geduldig met jezelf en zorg ervoor dat je tijd en liefde investeert in jou!

Fijne lijnen rond de ogen

Het gebied rondom de ogen is een van de eerste plaatsen waar we fijne lijntjes en rimpels op ons gezicht zien. Dit komt gedeeltelijk omdat dat deel van ons gezicht constant beweegt als we glimlachen of staren … we zijn mens! Zorg ervoor dat je een zonnebril draagt ​​wanneer je buiten bent om te voorkomen dat je met dichtgeknepen ogen rondloopt. Houd je huid rondom ogen ook goed gehydrateerd, zodat fijne lijntjes en rimpels veel minder opvallen. Zorg ervoor dat je het gebied rond de ogen zachtjes masseert met bijvoorbeeld een Gua Sha roller om  de lijnen die worden veroorzaakt door onze alledaagse uitdrukkingen te “glad te strijken” en een nieuwe bloedsomloop naar het gebied rond de ogen te brengen.

Wil je een aantal andere geweldige manieren ontdekken om je huid te verbeteren? Ontdek meer manieren om wallen te verminderen en de bloedsomloop te aan te wakkeren, bijvoorbeeld met Gua Sha en ontdek waarom het een onderdeel van je helende schoonheidsritueel zou moeten zijn.

Bedankt voor je bezoek, ik waardeer het en hoor graag van je! Kom langs en zeg hallo op mijn Instagram , en deel enkele van je favoriete manieren om je ogen de speciale liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben.

Filed under: Uncategorized