Uncategorized

Natuurlijke ingrediƫnten die het meest bevorderlijk voor je huid zijn

Hallo schoonhedenšŸŒ¹

Als het gaat om het kiezen van natuurlijke producten, kan het super overweldigend worden. We willen allemaal goed zorgen voor onze gezondheid en onze huid, maar waar beginnen we? IngrediĆ«nten spelen een enorme rol in de producten die we kiezen en hoe effectief de formulering van een product is. Ik word vaak gevraagd wat mijn favoriete ingrediĆ«nten zijn, dus besloot ik een blog te schrijven over mijn favoriete natuurlijke ingrediĆ«nten aller tijden om te zoeken in huidverzorgingsproducten. Houd er rekening mee dat er veel geweldige ingrediĆ«nten zijn en om het te beperken was moeilijk … dus er kan een deel 2 komen šŸ˜Š!

Hier zijn mijn top 10 natuurlijke ingrediƫnten:


1. Rozenbottelolie. Momenteel is rozenbottelolie in mijn huidverzorgingsroutine opgenomen. Dit krachtige ingrediƫnt komt uit de zaden van rozenbottels. Het is een natuurlijk ingrediƫnt dat essentiƫle vetzuren, antioxidanten en een indrukwekkende reeks vitamines bevat, waaronder vitamine A, waar de huid dol op is. Het hydrateert, beschermt en verjongt de huid. #winning

2. Vitamine C. Dit is een van de ingrediĆ«nten in je moet hebben in je huidverzorging  in 2019. Wanneer vitamine C wordt toegevoegd aan jouw dagelijkse routine, biedt het een scala aan voordelen,oppeper aan de vermoeide huis, het beschermen van de huid tegen de zichtbare effecten van vervuiling, aanzienlijk verbetert de hydratatie en ouderdomstekenen worden effectief bestreden! Van de vele heilzame vormen van vitamine C is ascorbinezuur een superster vanwege zijn bewezen antioxiderende eigenschappen die de huid steviger laten aanvoelen.

3. Groene koffieboon ( Coffea Arabica) . De meeste mensen denken aan koffiescrub voor het lichaam wanneer koffie wordt genoemd in de schoonheidswereld, maar het gaat verder dan dat! De cafeĆÆne heeft een verzachtend effect en stimuleert de microcirculatie en vermindert op deze manier zwelling van de oogleden en donkere kringen rondom de ogen en de fijne lijnen rond de lippen. Mijn favoriete onderdeel van dit ingrediĆ«nt is dat je bijna altijd resultaten ziet binnen 10-20 minuten vanwege het vermogen om circulatie op te bouwen waar het wordt toegepast.  

4. Wortel. Ik ben enorm verliefd op deze olie, niet alleen omdat het een gloed en wat kleur aan de huid toevoegt, maar het beschermt ook de huid tegen schadelijke stralen! Er wordt ook gezegd dat het de weergave van fijne lijnen en littekens vermindert.

5. Chlorofyl. Ik gebruik dit ingrediĆ«nt zowel intern als extern! Chlorofyl helpt bij het verwijderen van gifstoffen die zich in de loop van de tijd hebben opgebouwd in de cellen en helpt ook de ‘hongerige’ cellen te voeden met sporenelementen die essentieel zijn voor de huid om te gedijen, niet alleen om te overleven.

6. Hyaluronzuur. Ik ben er vrij zeker van dat hyaluronzuur het ingrediĆ«nt van 2018 was en dat het nergens naartoe gaat! HA komt voor in bijna elke cel in het lichaam en ongeveer 50% ervan bevindt zich in ons huidweefsel, waardoor onze teint glad blijft en de sterkte van de huidbarriĆØre behouden blijft door samen te werken met  collageen . Dit is hoe het werkt: collageen is in wezen de lijm die de structuur van onze huid stevig en jeugdig houdt, terwijl HA het collageen zelf gevoed en gehydrateerd houdt. Omdat onze natuurlijke toevoer afneemt naarmate we ouder worden, helpen huidverzorgingsproducten die HA bevatten de elasticiteit van de huid te behouden door zich aan water te binden en de gaten te vullen.

7.  Kurkuma.  Kurkuma is een ander ingrediĆ«nt dat ik intern en extern gebruik. Ik moet het daar wel bij zeggen … bij het gebruiken van dit ingrediĆ«nt was je handen daarna of word je wakker met gele nagels … geloof mij! Met zijn prachtige gele kleur wordt kurkuma al eeuwen gebruikt als huidverzorging in India dankzij zijn antioxiderende, antibacteriĆ«le en krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Dat betekent dat het irritatie zal verzachten, acne zal bestrijden en rimpels op afstand zal houden. Het stimuleert ook de bloedstroom, die de levendigheid terug kan brengen in een doffe, vermoeide huid.

8. Vitamine E.  Vitamine E speelt een cruciale rol bij het beschermen van huidcellen en membranen tegen milieuschade. Deze bescherming strekt zich uit tot het stoppen van schade aan de huid door UV-stralen en verontreinigende stoffen. Het is ook een natuurlijk conserveermiddel dat de houdbaarheid van producten helpt ondersteunen. Je zult zeker vitamine e in veel producten op de markt vinden. 

9.  Klei. Klei is een ingrediĆ«nt waar ik niet zonder zou kunnen leven! Van ā€˜spot treatmentsā€™ tot gezichtsmaskers … klei zit ALTIJD in mijn wekelijkse routine. Het is het perfecte ingrediĆ«nt om gifstoffen en vuil uit de poriĆ«n te halen, de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen. Er is diverse kleien maar mijn favorieten zijn roze klei, ghassoul en bentoniet.

10. Aloƫ Vera. Ik zie aloƫ vera altijd als een van de eerste ingrediƫnten in veel natuurlijke producten op de markt, en dat komt omdat het effectief is en goed werkt met veel andere ingrediƫnten. In elke druppel vind je infectie bestrijdende middelen, huid herstellende salicylzuur en vitamines a, c en e (enkele van de beste antioxidanten die er zijn). Acne kan moeilijk zijn om van te komen, maar aloƫ vera bevat een paar hormonen die je een kans geven. Deze hormonen, Auxine en Gibberelline, helpen wonden te genezen en verminderen huidontstekingen. Vooral Gibberellin helpt de groei van nieuwe cellen te stimuleren. Het resultaat is een huid die snel geneest met weinig littekens. Dit kan een enorme hulp zijn als je lichaam geneest van acne.

Nathelie x

Photo credits: Inspo by Pinterest

Filed under: Uncategorized