Uncategorized

5 REDENEN WAAROM GUA SHA een helend, schoonheidsritueel is

Inspo by Pinterest

Hallo schoonheden💋

Gua Sha is een van de meest populaire schoonheidstrends. Rond de volle maan (13 oktober), is een Gua Sha-behandeling erg heilzaam als een energetische vibrerende zelfzorgtechniek en ritueel .

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar rond volle maan vraagt ​​mijn lichaam om meer zelfzorg dan soms in mijn schema past.

Tijdens deze periode heeft mijn lichaam extra schoonheidsslaap nodig en ik vind het veel moeilijker om geaard te blijven. Een zeer krachtige tip die ik op mijn reis heb geleerd, is om hier niet bij stil te staan, maar het allemaal te omarmen en manieren te vinden die me geaard houden.

Met de juiste zelfzorgtechnieken word ik snel teruggebracht naar rust, wat op zijn beurt een gezonde stralende huid betekent … het begint allemaal binnenin!

Gua Sha heeft meer te bieden dan je denkt!

Gua Sha is een techniek waarbij een edelsteen voorzichtig over de huid wordt getrokken en alle lagen worden gestimuleerd. Gua Sha heeft de tand des tijds doorstaan ​​en is eeuwenlang doorgegeven van oude Chinese keizerinnen tot de moderne godin.

Gua Sha is een holistische behandeling die:

 • jouw teint verheldert
 • vermindert droogheid en vettigheid door de bloedcirculatie te verhogen.
 • vermindert acne
 • helpt bij het verhelpen van rosacea
 • verlicht ouderdomsvlekken en huidverkleuringen
 • vermindert wallen in ogen en gezicht
 • de oorzaak van veroudering aanpakken die producten niet kunnen
 • vermindert spierspanning
 • helpt de lymfevloeistof te verplaatsen en geeft een vrijwel onmiddellijke lift en stralende gloed.

Er zijn zoveel geweldige schoonheidsvoordelen als het gaat om de Gua Sha, maar er zijn ook veel voordelen voor de geest die over het hoofd worden gezien en waarover niet zoveel wordt gesproken.

Dus ik wilde 5 redenen bespreken waarom Gua Sha een helende, schoonheidsritueel is:

1. Aardingstechniek. Als je geaard bent, ben je je bewust van wat er op dit moment gebeurt. Je bent energetisch verbonden met de aarde. Je voeten voelen de grond onder hen. Je voelt een fysieke en energetische verbinding tussen al je lichaamsdelen: je hoofd voelt verbonden met je nek, je nek voelt verbonden met je romp, enzovoort. Als je goed geaard bent, kun je gemakkelijker omgaan met emotionele problemen (van jezelf of van iemand anders) met zelfbeheersing en bewustzijn. Aardingstechnieken zoals Gua-Sha kunnen nuttig zijn bij het beheersen van overweldigende gevoelens of intense angst. Het kan iemand helpen zijn mentale focus te herwinnen vanuit een vaak intens emotionele toestand. Klik hier voor een meditatie om te aarden, om je weer in evenwicht te brengen.

2. Heft blokkades op. Er wordt aangenomen dat Gua Sha blokkades in meridiaankanalen opheft. Het idee van het meridiaankanaal staat centraal in de Chinese geneeskunde. De meridiaankanalen verbinden de organen met elkaar en transporteren bloed en chi, een van de basiselementen van het leven. De meridiaankanalen moeten vrij zijn zodat de organen van het lichaam harmonieus kunnen samenwerken en bloed en chi goed in het lichaam kunnen stromen. Elk kanaal is verbonden met één orgaan of meerdere organen. Als het orgaan niet correct functioneert, is het kanaal geblokkeerd en vice versa. Gua sha kan het meridiaankanaal van blokkades opheffen door er langs te strijken. Door fysieke stimulatie van de kanalen, zorgt Gua Sha ervoor dat de overeenkomstige organen weer correct functioneren

Inspo by Pinterest

3. Trekt meer liefde in je leven. Liefde is de krachtigste energie in het universum. Rozenkwarts staat bekend als de steen van universele liefde. Er wordt aangenomen dat het helpt om je hart te openen en liefde van elke soort aan te trekken – zelfliefde, familie liefde, vriendschapsliefde, liefde voor de mensheid of romantische liefde.

4. Heelt het hart. Rozenkwarts staat bekend om zijn hartherstellende eigenschappen. De liefde en helende trillingen helpen giftige emoties en blokkades te vervangen die het hartchakra verstoppen en vervangen door de energie van liefde. De trillingen van liefde die door de steen worden uitgestraald, helpen de energie te blokkeren die het hartchakra verstopt, waardoor stress en negativiteit worden losgelaten die spanning in de spieren kunnen veroorzaken die fijne lijnen en rimpels veroorzaakt. Elke steen heeft zijn eigen mooie herstellende eigenschappen!

Inspo by Pinterest

5. Stress verlichten. Gevoelens van stress en angst kunnen er soms toe leiden dat je onbedoeld je kaak op elkaar klemt of je tanden knarst terwijl je slaapt. Je kunt je kaak ook in een gespannen positie houden terwijl je wakker bent zonder het te weten. Deze acties kunnen gevoelens van beklemming in de kaak en pijn veroorzaken tijdens slaap- en wakkere uren. Gua-Sha is geweldig in het verlichten van kaakspanning. We hebben zoveel spanning in onze gezichten / kaak / nek, en het is vaak niet totdat je een goede kaakmassage krijgt of een Gua Sha-routine start dat je het beseft. Door Gua Sha in je routine op te nemen (idealiter elke dag) zul je een drastische verlichting van spanning in het TMJ-gebied (Temporomandibulaire joint) opmerken, evenals alle fysieke voordelen.

Inspo by Pinterest

Een snelle stap voor stap van mijn persoonlijke Gua Sha-routine:

 • Reinig je gezicht en dep droog en stuur liefde naar elke cel.
  Spray een paar spritzes van je favoriete toner en tap in de huid totdat deze volledig is geabsorbeerd.
 • Gebruik 4-5 druppels van je favoriete gezichtsolie, druk in de huid op gezicht en hals, voordat je de olie verder in de huid masseert in opwaartse bewegingen.
 • Begin met de Gua Sha in gezicht / nek te werken in bewegingen zoals geïllustreerd in de onderstaande foto.

De afbeelding hierboven helpt je bij de algemene bewegingen, beginnend bij 1 met de nek en oplopend naar boven.

Happy Healing!

Als je wilt deel uitmaken van een gemeenschap van vrouwen die geweldige dingen doen, doe dan ook mee op Instagram @mndflmoment.

Nathelie x

Filed under: Uncategorized